Pozivnica da nam se pridružite otvaranju prvog pogona za preradu i proizvodnju izolacionih panela od ovčje vune

zanimljivosti_1-830x390_opt

Kompanija Wool-line d.o.o. u Sarajevu, u saradnji sa udruženjem Green Council vas poziva da nam se pridružite otvaranju prvog pogona za preradu i proizvodnju izolacionih panela od lokalne, prirodne ovčje vune u Bosni i Hercegovini.

Danas je građevinski sector odgovoran za za više od 40% potrošnje ukupne energije i emisije CO2 a osnovna zadaća građevinske industrije u cijelom svijetu usmjerena je na iznalaženje rješenja kojima će se smanjivati zahtjevi za energijom i emisija CO2.

Upravo ovaj pogon predstavlja primjer uvođenje savremenih čistih tehnologija u tretiranje lokalnih, prirodnih materijala i doprinosi ne samo ekonomskom prosperitetu i balansiranom razvoju cijele teritorije Bosne i Hercegovine, već utiče i na zaštitu okoliša i zdravlje ljudi.

Zvanicna ceremonija otvaranja će biti uprilićena nakon zatvaranja konferencije „Poljoprivreda i ruralni razvoj u funkciji održivog razvoja“,i „Energetska efikasnost kao osnova za postizanje održivog socio-ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini“ u utorak 27 septembra u 16 sati  Grivici bb, Hadžići (remontni zavod) Sarajevo.

Pozivamo vas da prisustvujete ceremoniji otvaranja i podržite ovau značajanu inicijativu i investiciju koja treba biti prmjer održivog razvoja u Bosni I Hercegovini.

S poštovanjem
Wool-line d.o.o. i Green Council tim