Pozivnica za učešće na konferenciji

Poštovani,

udruženje „Savjet za zelenu gradnju“ u ovoj godini realizuje dva projekta, jedan pod nazivom „Poljoprivreda i ruralni razvoj u funkciji održivog razvoja“, a drugi pod nazivom „Energijska efikasnost u zgradarstvu kao polaznica za ostvarivanje održivog društveno-ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini“. Ove inicijative podržane su od strane Ambasade kraljevine Norveške u BiH, Fondacije Heinrich Böll u BiH i USAID BiH. Savjet za zelenu gradnju organizuje dvodnevnu konferenciju tokom koje će predstaviti rezultate istraživanja o ovoj temi u proteklih nekoliko mjeseci, uključujući očekivane ekonomske i socijalne uticaje nedostatka napretka i reforme u ova dva sektora koji su veoma povezani. Posljedice neuspjeha uspostave potrebne strukture na državnom nivou u području poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i energijske efikasnosti prepoznate su od strane građana i stručnjaka.

Tokom našeg istraživanja, tim Savjeta za zelenu gradnju razgovarao je o ovoj važnoj temi sa ključnim akterima iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja, sektora energijske efikasnosti, kao i sa predstavnicima relevantnih institucija i Parlamenta BiH, predstavnicima nevladinih organizacija, vanjsko trgovinskom komorom, i donatorima. Savjet za zelenu gradnju održao je konsultativne sastanke i niz radionica kako bi raspravljali o rezultatima istraživanja i kako bi dodatno osigurali uključivanje više od 100 dodatnih glasova. U svim tim slučajevima, građani su dali podršku ovoj inicijativi, te su izrazili interes za učešće u završnoj konferenciji koja će se održati 26. i 27. septembra 2016. godine, na Međunarodnom univerzitetu Burch u Sarajevu.

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas da učestvujete u radu ove konferencije. Problemi u poljoprivrednom i ruralnom razvoju, energijska efikasnost i održivi razvoj su ključni za EU. Uviđamo koliko je važno za BiH da pripremi ovaj sektor za uspješnu buduću integraciju. Nadamo se da ćete prepoznati značaj naših nastojanja da se potakne konstruktivan dijalog između ključnih aktera u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i energijske efikasnosti u BiH.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o konferenciji, rezultati naših istraživanja ili informacije o našem udruženju, molimo, ne ustručavajte se kontaktirati nas putem emaila na adresu info@eehouse.green-council.org.

Na web adresi www.green-council.org možete pronaći dodatne informacije i publikacije.

Molimo Vas da prisustvo potvrdite najkasnije do 24.09.2016. putem emaila na adresu info@eehouse.green-council.org

Na ovom linku možete preuzeti aktuelni program konferencije, a za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Green Council tim