Zahvalnica za učešće na konferenciji

Poštovana/i,

dozvolite nam da Vam se ispred udruženja Green Council još jednom zahvalimo na izdvojenom vremenu i konstruktivnom doprinosu diskusiji u toku naše konferencije. Po vašim komentarima i sugestijama osjetili smo da ste zadovoljni našim nalazima i profesionalnom pristupu temi i problemima u ovom sektoru, te da se slažete da je neophodno da se dese prave, održive i suštinske promjene koje će dovesti do ekonomskog i socijalnog razvoja u BiH.

_dsc0122

konferencija “Energijska efikasnost u zgradarstvu – polaznica održivog razvoja u Bosni i Hercegovini”

Jedan od zaključaka konferencije koji smo skupa donijeli odnosio se na potrebu da se definišu zakoni u ovoj oblasti i da se podigne svijest građana o korištenju ekološki prihvatljivih materijala na cijeloj teritoriji BiH. Složili smo se da je to način da se kvalitet života građana popravi. Znamo da to neće biti jednostavno, ali smo zaključili da na tome treba da radimo zajedno, te pokušamo jasnim argumentima, stalnim, tačnim informisanjem i edukacijom građana doći do potrebnih rješenja.

Molimo vas da se odazovete na radionice koje ćemo organizovati u narednom periodu kako bismo identifikovali konkretne probleme i donijeli zaključke koji će nam pomoći u izradi vodiča.