Pismo zahvalnice nakon radionice

Dozvolite mi da Vam se ispred udruženja Green Council još jednom zahvalim na izdvojenom vremenu i konkretnom učešću na radionicama. Po vašim komentarima i sugestijama osjetili smo da ste jako zainteresovani da se uključite u razvoj ovog sektora, kao jednog od ključnih faktora zdravog življenja i razvoja u BiH.

Jedan od zaključaka rdionica je da se podigne svijest građana o korištenju ekološki prihvatljivih materijala na cijeloj teritoriji BiH, te da se je gradnju prirodnim materijalima neophodan timski rad da bi se svi segmenti posložili i podržali inovativne pristupe gradnji. Složili smo se da je to jedan od načina da se kvalitet života građana popravi, i da je u budućnosti potrebno raditi na izmjenama zakona i podršci certificiranja prirodnih materijala u gradnju.

U junu 2016. godine planiramo održati radionice koje se tiču zakonodavstva i promocije te vas molimo da se odazovete, kako bismo zajedničkim zaključcima izradili vodič koji će nam pomoći u identifikovanju problema i izrade prijedloga za unapređenje.

Sve prezentacije koje su predstavljene tokom radionica možete naći na našoj stranici http://green-council.org/.

Pridružite nam se na Twitter i Face book https://www.facebook.com/pages/GREEN-Council/572178436146294?fref=ts

Dodatno Vas molimo da i Vi sa nama podijelte svoje relevantne materijale i kontakte. Molimo vas takođe da materijale koji smo podijelili sa Vama šaljete dalje svojim partnerskim organizacijama i svima za koje smatrate da će im biti od koristi.

Mi vjerujemo da su suštinske, životne i održive promjene neophodne i moguće u Bosni i Hercegovini!

Ako dijelite isto mišljenje pridružite nam se!